Velkommmen til Ørn

Vi er en avdeling med barn i alderen 4-5 år i løpet av 2022-2023. På avdelingen møter dere:  Ruth-Marie Sæther, Barnehagelærer 80% Alice Taule, Barne- og ungdomsarbeider 100% Helene Fauskanger, Barne- og ungdomsarbeider 60% telefon nummer til avdelingen er: 94010682

På avdeling Ørn er vi per i dag 12 barn i alderen 4-5 år. Vi liker godt utsikten fra avdelingen vår, spesielt når det kommer busser, lastebiler og betongbiler på veien utenfor. 

Inne på avdelingen har vi gode muligheter for bordaktiviteter som forming, perler, puslespill, eller andre aktiviteter vi tenker passer å ha rundt et bord. Vi har et rom for smågrupper eller rollelek der vi finner kjøkkenleker, dukker, dukkeklær og alt hva man kan få bruk for i en god rollelek. 

Vi har en hems der vi kjører biler og under hemsen kan vi bruke kreativiteten i byggverk med duplo. Det blir ofte produsert dyrehage under der. 

I fingarderoben har vi tog, magneter og dinosaurer. Det er veldig fint å bygge togbane rundt borgen dinosaurene bor i. 

Som dere skjønner har vi litt av hvert på avdelingen og nye muligheter finnes rundt et hvert hjørne. Vi har et velfungerende stellerom som passer både for de som bruker bleie og de som går på toalettet.

Vi har et stort uteområdet som vi bruker flittig hver dag. Både vanlig lekeplass, skogsområde og lekeplass med litt skog. Kjøkkenhagen håper vi å få "pusset opp" i løpet av barnehageåret.  

Noe vi også har som er vitkigere enn alt for at barna skal trives og ha det bra er trygge, omsorgsfulle ansatte som ønsker det beste for barnet ditt alltid. Vi skal støtte, motivere, være gode rollemodeller og skape en god atmosfære for alle på avdelingen til en hver tid. Vi ønsker en hverdag der barna får veksle mellom aktiviteter, lek, ro og hvile. 

Fridahuset sin pedagogiske plattfor bygger på vår visjon: "Sammen om å sette verdifulle spor". Det enkelte barn er unikt og skal møtes med respekt, omsorg og kjærlighet. De skal få hjelp til å utvikle et godt selvbilde og oppleve trygghet og glede. 

Sammen skal vi skape gode relasjoner, gode minner og en god hverdag å se tilbake på når barna en dag er ferdig i Fridahuset. 

Dagsrutine på avdeling Ørn: 

6.45: Barnehagen åpner
8.00 - 8.30: Frokost
9.00: Morgensamling
9.30: Dagens aktivitet starter. 
10:45: Stellerutiner/ Bleieskift/ Toalettbesøk/ Håndvask
11.00: Lunsjservering (Tirsdag og fredag varmlunsj)
11:30: Hvilestund før vi deler oss i lekegrupper ute eller inne
13.40: Stellerutiner/ Bleieskift/ Toalettbesøk/ Håndvask
14.00: Frukservering (Dette er ca. tid) 
Etter frukt leker vi ute eller i små grupper inne fram til hentetid.
16.45: Barnehagen stenger. 


Vi setter pris på et god samarbeid og saklige tilbakemeldinger på arbeidet vi utfører og andre saker dere som foreldre tenker på eller ønsker å snakke om. 
Vår jobb består også i å trygge dere foreldre slik at dere har tilltit til at vi gjør det beste for det kjæreste dere har. Det beste for barnet alltid, skal være vårt fokus i alle situasjoner. 

Vi sees på Ørn!